EcoSolutions

Få ett försprång och börja förodla i tid

Med våra växtbelysningar blir din förodling snabbare och bättre! Du kan börja förodla tidigare, oberoende av solljuset, du slipper taniga små plantor och får kraftiga och fina plantor istället.

Redan i februari kan man börja så frön som kräver lite längre tid att utvecklas, såsom chili, olika sorters paprika, purjolök, aubergine mfl. Tänk på att inte ställa din sådd för varmt. Om den står för varmt och dessutom med för lite ljus får man garanterat taniga plantor. Värmen stimulerar plantorna att växa, men avsaknad av ljus gör att de sträcker sig. Om du ger din sådd mycket ljus och håller nere värmen en aning, 18-20°C, så kommer du att få fina plantor. 

Vi har i vårt sortiment 6 olika växtbelysningar optimerade för just odling. Gemensamt för våra belysningar är att de har energi-effektiva LED som ger ett starkt och jämnt ljusflöde med lång livslängd och att de inte innehåller kvicksilver.

Växtlampa ODLA

Våra växtlampor med E27-sockel finns i två olika storlekar, 6W eller 18W. ODLA 6W är lämplig för frösådd eller 4-5 mindre plantor och täcker ca Ø 26cm. ODLA 18W täcker ca Ø 60cm och är likaså lämplig för både frösådd och mindre plantor eller för att belysa örter eller odla inomhus året runt. ODLA-lamporna avger ett röd/blått sken vilket är optimerat för god tillväxt och växternas trivsel.

Growlight DUO SE

För lite större frösådd rekommendera vi Growlight DUO SE- en 20W växtarmatur med stativ. Detta är en effektiv växtarmatur med energisnål LED. Sparar energi och ger häpnadsväckande odlingsresultat samtidigt! Grow Light DUO SE är utvecklad med fullspektrumljus, dvs vitt LED-ljus med blå och röda våglängder anpassade för växter och fotosyntes. Armaturen avger ett trevligt vitt sken som passar bra i hemmiljö.

Detta är den uppdaterade versionen, med högre ljusintensitet och mer röda våglängder.

Growlight Duo är flexibel och enkel att flytta och upphängningsanordningen kan även enkelt justeras allt eftersom plantorna växer men kan även hängas separat. Växtbelysning med optimala våglängder för växternas fotosyntes ger kraftiga plantor och förkortad odlingstid.

 Growlight Quattro 30W och Growlight Quattro 60W dubbelradig

För den som vill ha den bästa och effektivaste belysningen för hemodlaren har vi Growlight QUATTRO – växtarmaturer för uppdrivning, odling, övervintring och åretruntodling inomhus. Går även att använda som tillskottsljus i växthus. Dessa armaturer har fullspektrumljus med väl avvägda ljusvåglängder som passar de flesta användningsområden. De har en inbyggd drivenhet och 2 meter kabel med vanlig stickpropp för 230V uttag. Growlight Quattro 30W täcker vid förodling ca 1m2. Vid övervintring av plantor täcker den ca 2m2.

Growlight Quattro 60W dubbelradig är den kraftfullare modellen som täcker 2-4m2 (ca 2m2 för förodling och ca 4m2 vid övervintring). Detta är en dubbel-armatur som går att vinkla så att man får en spridningsvinkel på 180°, alternativt kan man fokusera ljuset så att man får väldigt mycket ljus på en liten yta.

RA250COB-RBC Växtarmatur 240W

För den som har ett stort odlingsintresse och behöver ännu kraftigare ljuskälla så rekommenderar vi RA250COB-RBC Växtarmatur 240W. Denna växtlampa har också fullspektrumljus och speciellt framtagna LED chip med våglängder som stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning. Det avgivna ljuset är varmrött med betoning på blått och rött för extra växtkraft. Används för uppdrivning av plantor, som ljustillskott under de mörka årstiderna, blomningskontroll, eller för inomhusodling där solljus saknas helt. Täcker ca 7m2.

Om företaget

Venso EcoSolutions AB är ett dotterbolag till Venso Elektronik AB, ett företag med 25års erfarenhet av försäljning och import av industriprodukter till den skandinaviska elektronik- och verkstadsindustrin.

Venso EcoSolutions fokuserar på just utvalda produkter med inriktning på miljö- och energibesparing. Vi tillhandahåller LED-ljuskällor av hög kvalitet men till ett rimligt pris.

Följ oss på Facebook!
Läs om senaste nyheter och aktiviteter.

https://www.facebook.com/vensoecosolutions

Kontakt

VENSO EcoSolutions AB
Ögärdesvägen 21
SE-433 30 PARTILLE
Sweden

Telefon: 031-3400250 Fax: 031-3400275  E-post: info@venso.se
Telefontid: Vardagar 8.30-16.30