EcoSolutions

Odla inomhus året runt

Det är smart att odla inomhus. Med inomhusodling året runt får man tillgång till färska kryddor och grönsaker samtidigt som du själv styr odling och slipper besprutning, långa miljöpåverkande transporter etc.

Trots att vi bor på norra delen av jordklotet och att vi har mer mörker än ljus stora delar av vinterperioden så går det alldeles utmärkt att odla inomhus året runt. Med en växtbelysning som tillgodoser växterna ljusbehov så kan du odla egen potatis klar för skörd lagom till nyårsafton eller andra grönsaker, bär eller örter. Våra växtbelysningar ger fullspektrumljus vilket stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning bäst.

Val av växtbelysning

Det beror på VAD du vill odla och VAR du vill odla vilken växtbelysning som är mest lämpad. Om du ska odla i exempelvis köket och inte vill ha ett färgglatt ljus så rekommenderar växtbelysning med vitt ljus. Detta är inte lika effektivt men ger ett trevligare ljus och passar bättre rent estetiskt. Välj EcoHerb eller EcoHerb DUO eller den nya förbättrade Growlight DUO SE (den allra senaste och nu ännu mer effektiva odlingsarmaturen med stativ).

Om ljusskenet inte spelar någon roll och du önskar optimal tillväxt rekommenderar vi växtlampor som innehåller ljus med en kombination av våglängder i blått och rött. Du kan välja mellan växtlampa ODLA, växtarmaturen Growlight Quattro som finns i 2
olika storlekar eller Plantfactory EcoGrow (en odlingslåda med ljusbåge). Dessa har samma ljussammansättning men skillnaden är att EcoGrows ljusbåge är fastmonterad och Growlight Quattro och ODLA-lamporna kan du hänga upp och därmed flytta/höja allt eftersom grödan under växer (om du odlar grönsaker såsom tomater etc. som växer på höjden).

Med vår växtarmatur Growlight Quattro och Plantfactoryn EcoGrow får du precis de våglängder som behövs för att kunna odla och en växtbelysning som verkligen gör skillnad för dina grödor. Våra produkter håller vad vi lovar, dvs. energisnåla, med lång livslängd och framförallt stimulerar de bättre tillväxt och ger växterna det ljus de behöver!

Growlight Quattro är första hands valet om du vill odla grönsaker m.m. (som växer på höjden) eftersom den går att hänga upp och höjden kan justeras allt eftersom grödan växer under. Den täcker ca 1m3.

Vid chili-odling tycker en del att en blandning av blå/vitt ljus ger bäst resultat för just chili och då väljer man enkelt med hjälp av brytarna på armaturen att stäng av det röda ljuset.

Vid sallad och ört-odling är EcoGrow från Plantfactory perfekt. Du kan välja att odla traditionellt eller i vatten (då växer växten i en svamp och den får vatten med näringstillskott). Fördelen med vattenodling eller hydroponisk odling som det också kallas är att det går snabbt och växer kraftigt. Sallad är klar att skörda på 4v och örter ca 8-10v. Fördelarna med en odlingsbänk är att du kan ställa den där det passar bäst och du kan själv justera tiden för ljuset så att det växer optimalt.

Vill du bara odla enstaka plantor så har vi växtlamporna som heter ODLA. De har vanlig E27-sockel och finns i två olika storlekar, 6W eller 18W. ODLA 6W är lämplig för enstaka planta och täcker ca Ø 26cm. ODLA 18W täcker ca Ø 60cm och är likaså lämplig för mindre plantor.

Om företaget

Venso EcoSolutions är ett familjeföretag som fokuserar på utvalda produkter med inriktning på miljö- och energibesparing. Vi tillhandahåller LED-ljuskällor av hög kvalitet men till ett rimligt pris och vår specialitet är växtbelysning.

Venso EcoSolutions AB är ett dotterbolag till Venso Elektronik AB, ett företag med 30års erfarenhet av försäljning och import av industriprodukter till den skandinaviska elektronik- och verkstadsindustrin.

Följ oss på Facebook!
Läs om senaste nyheter och aktiviteter.

https://www.facebook.com/vensoecosolutions

Kontakt

VENSO EcoSolutions AB
Ögärdesvägen 21
SE-433 30 PARTILLE
Sweden

Telefon: 031-3400250 Fax: 031-3400275  E-post: info@venso.se
Telefontid: Vardagar 8.30-16.30

Integritetspolicy