EcoSolutions

Vinterförvaring och övervintring av växter

Med våra växtbelysningar ges de flesta växter bättre förutsättningar att övervintra. Med en övervintring anpassad efter växtens behov så får den en bra start inför kommande säsong. Växterna trivs bättre även på vintern helt enkelt.

På höst- och vintersäsongen när det blir allt mörkare ökar behovet av belysning även för våra växter. Många växter som kommer från andra breddgrader och som vi tar in för att övervintra svalt i förråd eller i vår bostadsmiljö är inte nöjda med det tilltagande mörkret.  En hel del växter såsom medelhavsväxter behöver ljus även under våra mörka årstider och bra växtbelysning ger bättre förutsättningar att övervintra dem framgångsrikt. Vill du läsa mer om övervintring av växter kan du göra det här.

Vi har i vårt sortiment 4 olika växtbelysningar optimerade för just övervintring. Gemensamt för alla våra belysningar är att de har energi-effektiva LED som ger ett starkt och jämnt ljusflöde med lång livslängd och att de inte innehåller kvicksilver. Vinterlamporna avger ett kallt blåvitt ljus vilket är lämpligt för övervintring av växter i svalt utrymme. Men det blå/vita ljuset går även bra att använda vid frösådd och uppdragning av plantor till våren.

För växter som övervintras i varmare bostadsmiljöer  såsom i vardagsrum rekommenderar vi istället våra växtlampor Standard som avger ett vitt ljus.

Växtlampa VINTER

Våra växtlampor med E27-sockel finns i två olika storlekar, 7W eller 18W. VINTER-lamporna är främst lämpade för övervintring av växter i kallt utrymme. VINTER 7W täcker ca Ø 80cm och VINTER 18W täcker ca Ø 140cm.

Växtarmatur VINTER 30W

För större växter eller en större mängd växter som ska övervintras rekommenderar vi växtarmaturen Vinter som är på 30W. Denna armatur har blåa och vita våglängder och avger kallvitt ljus. Armaturen täcker en yta på upp till 4m2 vid övervintring.

Growlight Quattro

För den som vill ha den bästa och effektivaste belysningen för hemodlaren har vi Growlight QUATTRO – en 30W växtarmatur som förutom övervintring även kan användas för uppdrivning, odling och åretruntodling inomhus. Denna armatur har en inbyggd drivenhet och 2 meter kabel med vanlig stickpropp för 230V uttag. Vid övervintring av plantor täcker den ca 2m2.

Om företaget

Venso EcoSolutions är ett familjeföretag som fokuserar på utvalda produkter med inriktning på miljö- och energibesparing. Vi tillhandahåller LED-ljuskällor av hög kvalitet men till ett rimligt pris och vår specialitet är växtbelysning.

Venso EcoSolutions AB är ett dotterbolag till Venso Elektronik AB, ett företag med 30års erfarenhet av försäljning och import av industriprodukter till den skandinaviska elektronik- och verkstadsindustrin.

Följ oss på Facebook!
Läs om senaste nyheter och aktiviteter.

https://www.facebook.com/vensoecosolutions

Kontakt

VENSO EcoSolutions AB
Ögärdesvägen 21
SE-433 30 PARTILLE
Sweden

Telefon: 031-3400250 Fax: 031-3400275  E-post: info@venso.se
Telefontid: Vardagar 8.30-16.30

Integritetspolicy