LED växtbelysning för olika användningsområden

Venso Ecosolutions utbud av LED växtbelysning är framtaget och skräddarsytt för flera olika användningsområden. Här finns bland annat vinterbelysning som är utformad för att övervintra växter inomhus, trivselljus som är lämplig för krukväxter i våra bostäder samt odlingsljus och växtlampor för optimal tillväxt. Med bra belysning och växtljus kan du odla grönsaker inomhus året om och förodla växter tidigt på säsongen så att de hinner växa till sig och bli fina innan man sätter ut dem. Vi har även LED växtarmaturer för både små och stora växthus samt speciallösningar för yrkesodling och stora odlingsytor.

 

LED Växtljus med rätt sorts våglängder

Oavsett om du skall odla grönsaker, örter eller blommor så krävs det ljus för att växterna skall växa. Venso EcoSolutions utvecklar LED belysning med precis rätt våglängder som växterna behöver. Vi har ett stort sortiment av olika växtlampor och växtarmaturer för alla möjliga användningsområden.

Växter behöver mycket mer ljus av andra våglängder än de som normalt avges vid vanlig belysning. Idag används LED lampor som drar mycket mindre energi och håller längre än vanliga glödlampor eller halogen lampor. Med hjälp av LED tekniken kan man nu optimera belysningen så att lamporna innehåller de rätta våglängderna som gör mest nytta för fotosyntesen och växterna.

Naturligt dagsljus innehåller alla möjliga färger och kallas därför för fullspektrumljus. Det är främst detta ljus som de flesta växter vill ha. Men idag har vi även optimerade lampor för olika ändamål. Det finns olika sorters lampor till växterna beroende på om det är för odling, övervintring eller underhåll. Exempelvis så är kall belysning (blå/vit ljus) bättre för övervintring medan röd/blå belysning (rosa sken) är det bästa för odling och tillväxt. Belysning med varmvitt sken, som vi kallar för standard växtlampor, ger ett behagligt ljus och passar bra för växters underhållsbelysning. Våra standard lampor för växter kan även användas för odling men det tar lite längre tid för plantorna att växa.

 

Ljusstyrkan mäts i mikromol

LED lampor är energisnåla samtidigt som de gynnar tillväxten. Med hjälp av rätt växtjus kan du dina växter och blommor ser fina ut hela året om. Ljuset är växternas energikälla och det viktigaste av allt vi ger till våra växter. Om du har bra ljus och ser till att vattna växterna ibland så är det bäddat för framgång och fina friska växter.

Det finns många begrepp vad gäller LED och ljus.
Inom odling och växtbelysning talar man ofta om mikromol eftersom Lux och lumen inte är så relevanta för växtljus.

  • Watt mäter effekten (5W)
  • Kelvingrader mäter färgtemperatur (4000K)
  • Lux mäter ljusets intensitet (lux)
  • Lumen mäter hur mycket ljus som avges (lm)
  • Mikromol mäter ljusstyrka per sekund och kvadratmeter (µmol/s/m2)

Läs mer om ljus och växtljus

 

LED Växtljus

 

LED Belysning för professionell odling

Vi erbjuder flera olika belysningar för odling, yrkesodling och produktion i stora växthus. När det gäller stora odlingsytor så blir det oftast speciallösningar av belysning för att tillgodose alla behov som er odling kräver. Detta kan variera beroende på era önskemål, vilka plantor ni skall odla och mycket annat. Vi rekommenderar därför våra kunder och yrkesodlare att höra av sig till oss. Då hjälper vi till med att ta fram bra belysning för just er odling och verksamhet. Vi kan göra testodlingar, ta fram simulationer och självklart även kostnadskalkyler och offerter.

ODLING I FLERA LAGER

Den mest utrymmeseffektiva yrkesodlingen gör du i Multi-Layer system. Du har vagnar eller hyllplan bestyckade med LED belysning i form av tunna belysningsarmaturer med högeffektiv LED teknik. Armaturerna går att kombinera med vattenkylning, så att överskottsvärme enkelt kan transporteras bort och användas där den gör större nytta, tex i värmeväxlare för uppvärmning, alt undervärme i växthuset. Ett multi-layer system installeras i en isolerad lokal med kontrollerad miljö där luftcirkulation och luftfuktighet hålls på lämplig nivå. Genom att förodla i multi-layer system sparar man mycket utrymme jämfört med odling på bord. Detta gör att odlingsyta frigörs till de större plantorna, och man kan öka sin yrkesodling och produktion till en relativt liten kostnad.

COB LED VÄXTHUSARMATURER

Våra COB växtarmaturer (LED) för yrkesodling är perfekta för lite större odlingsytor. De är effektiva och ljusstarka LED lampor med fullspektrumljus som ersätter traditionella HPS-lampor. LED chipen levererar hela 3.5µmol per watt och är speciellt framtagna med våglängder som stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning. Växtarmaturerna används för uppdrivning av plantor, blomningskontroll, innomhusodling eller som ljustillskott under vinterhalvåret. Belysningen finns med olika spektrum beroende på dess uppgift och kan kompletteras med ljussensorer och appstyrning via mobilen. Armaturerna finns även med vattenkylning. 

 

LED Växtlampor

 

LED Växtljus för mindre ytor

Vår LED växtbelysning är utvecklat med fullspektrumljus och väl avvägda ljusvåglängder som passar de flesta användningsområden. Växtljuset stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning på bästa sätt och används bland annat för uppdrivning av plantor, ljustillskott, blomningskontroll eller inomhus i annars mörka rum. Dessa lampor kan växla mellan blåa och röda våglängder enligt önskemål. Man använder blått ljus för uppdragning av plantor eller övervintring av växter. Det röda ljuset ökar tillväxten och stimulerar blomning och används ofta ihop med blått ljus. Så ovasett vad du skall odla så har vi en lösning till dig.

 

BELYSNING FRÅN VENSO-ECOSOLUTIONS

  • Växtarmaturer med patentskyddad konstruktion säkerställer optimal kylning.

  • Hög ljus-stabilitet i alla klimat tack vare inbyggd strömstabilisering.

  • Växtbelysning med hög-effekts LED-chip.

  • Armaturer med egenutvecklade LED chip för optimal funktion

  • Växtlampor med fullspektrumljus

 

LED lampor för inomhusodling

Vilken LED belysning som bäst lämpad för inomhusodling beror på vad man vill odla och var man vill odla. Om du ska odla inomhus i exempelvis köket och inte vill ha ett färgglatt ljus så rekommenderas belysning med vitt ljus. Detta är inte lika effektivt men ger ett trevligare ljus inomhus och passar bättre rent estetiskt.  Om ljusskenet inte spelar någon roll och du önskar optimal tillväxt rekommenderar vi växtlampor som innehåller ljus med en kombination av våglängder i blått och rött.

Vårt sortiment av LED lampor för inomhusbruk och odling är framtagen och designade för flera olika användningsområden. Här finns vinterbelysning för att övervintra växter inomhus och snygga lampor som passar bra för krukväxter i våra bostäder. Med bra belysning kan du odla grönsaker inomhus eller i ditt växthus året om. Du kan även förodla olika växter tidigt på säsongen så att de hinner växa till sig innan du skall sätta ut dem. Skall man odla inomhus så vill man gärna ha snygga växtlampor som passar in i heminredningen. 

VÄXTLAMPOR MED VANLIG E27 SOCKEL

Vårt sortiment av olika LED växtlampor är både snygga och funktionella.
Lamporna har en vanlig E27 sockel vilket gör att de passar i befintliga uttag och lamphållare för traditionella glödlampor.

SPOT VÄXTARMATURER

SPOT växtarmaturer med vitt ljus är lämplig för display-belysning av växter i fönster, nischer mm.
SPOT Armaturen ger ett väldigt fint vitt ljus, som framhäver växternas färger.

SUNLITE BELYSNING

Vår senaste produktserie är SUNLiTE växtlampor med justerbart teleskopstativ där du enkelt placerar stativet direkt i krukan, och justerar höjden över växten.

 

 LED belysning på stor odlingsyta

 

Stort utbud av växtljus från Venso Ecosolutions

Bra växtljus gör mycket för växterna om du ska förodla, odla inomhus eller övervintra växter. Venso Ecosolutions säljer LED belysning som på vetenskapliga grunder erbjuder unik växtkraft till dina plantor och växter. Alla växter trivs givetvis bäst om de får rätt sorts ljus vilket också ger största möjliga tillväxt. Vi tillhandahåller vetenskapligt utvecklade LED lampor med just det ljus och våglängder som växterna vill ha. Vi har växtljus och lösningar för både odling, underhåll och övervintring av växter. 

Besök vår webbutik

 

 


© 2019 Venso. ALL RIGHTS RESERVED
Utvecklad av Joomlaproffs.se