Få ett försprång - börja förodla i tid!

Snabbare och bättre förodling

Med våra växtbelysningar blir din förodling snabbare och bättre! Du kan börja förodla tidigare, oberoende av solljuset, du slipper taniga små plantor och får kraftiga och fina plantor istället.

Redan i februari kan man börja med förodling och så frön som kräver lite längre tid att utvecklas, såsom chili, olika sorters paprika, purjolök, aubergine mfl. Tänk på att inte ställa din förodling och sådd för varmt. Om den står för varmt och dessutom med för lite ljus får man garanterat taniga plantor. Värmen stimulerar plantorna att växa, men avsaknad av ljus gör att de sträcker sig. Om du ger din sådd mycket ljus och håller nere värmen en aning, 18-20°C, så kommer du att få fina plantor. 

Vi har i vårt sortiment 6 olika växtbelysningar optimerade för just förodling & odling. Gemensamt för våra belysningar är att de har energi-effektiva LED som ger ett starkt och jämnt ljusflöde med lång livslängd och att de inte innehåller kvicksilver. Perfekt för din förodling.

Växtlampa ODLA
Förodling

Våra växtlampor med E27-sockel finns i två olika storlekar, 6W eller 18W. ODLA 6W är lämplig för frösådd eller 4-5 mindre plantor och täcker ca Ø 26cm. ODLA 18W täcker ca Ø 60cm och är likaså lämplig för både frösådd och mindre plantor eller för att belysa örter eller odla inomhus året runt. ODLA-lamporna avger ett röd/blått sken vilket är optimerat för god tillväxt och växternas trivsel.

Grow Light Duo
Förodling med belysning

För lite större frösådd eller förodling rekommenderar vi Grow Light Duo - en 20W växtarmatur med stativ. Detta är en effektiv växtarmatur med energisnål LED. Sparar energi och ger häpnadsväckande odlingsresultat! Grow Light Duo är utvecklad med fullspektrumljus, dvs vitt LED-ljus med blå och röda våglängder anpassade för växter och fotosyntes. Armaturen avger ett trevligt vitt sken som passar bra i hemmiljö. Grow Light Duo är flexibel och enkel att flytta. Armaturens höjd över odlingen kan enkelt justeras allt eftersom plantorna växer tack vare det medföljande stativet och kedjorna, men den kan även hängas separat utan stativet. Växtbelysning med bra våglängder för växternas fotosyntes ger kraftiga plantor och förkortad odlingstid.

Grow Light Quattro
Effektiv växtbelysning

För den som vill ha den bästa och effektivaste belysningen för hemodlaren har vi Growlight QUATTRO – växtarmaturer för uppdrivning, odling, övervintring och åretruntodling inomhus. Går även att använda som tillskottsljus i växthus. Dessa armaturer har fullspektrumljus med väl avvägda ljusvåglängder som passar de flesta användningsområden. De har en inbyggd drivenhet och 2 meter kabel med vanlig stickpropp för 230V uttag. Growlight Quattro 35W täcker vid förodling ca 1m2. Vid övervintring av plantor täcker den ca 2m2.

Growlight Quattro 2-line

Growlight Quattro 60W dubbelradig är den kraftfullare modellen som täcker 2-4m2 (ca 2m2 för förodling och ca 4m2 vid övervintring). Detta är en dubbel-armatur som går att vinkla så att man får en spridningsvinkel på 180°, alternativt kan man fokusera ljuset så att man får väldigt mycket ljus på en liten yta.

COB 250 Växtarmatur 240W
För den som har ett stort odlingsintresse och behöver täcka en stor yta rekommenderar vi COB 250. Denna växtlampa har också fullspektrumljus och speciellt framtagna LED chip med våglängder som stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning. Det avgivna ljuset är varmrött med betoning på blått och rött för extra växtkraft. Används för uppdrivning av plantor, som ljustillskott under de mörka årstiderna, blomningskontroll, eller för inomhusodling där solljus saknas helt. Täcker upp till 7m2. För odling och uppdrivning täcker den 2x2m (4m2).

© 2019 Venso. ALL RIGHTS RESERVED
Utvecklad av Joomlaproffs.se