Odla inomhus året runt

Det är smart att odla inomhus. Med inomhusodling året runt får man tillgång till färska kryddor och grönsaker samtidigt som du själv styr odling och slipper besprutning, långa miljöpåverkande transporter etc.

Trots att vi bor på norra delen av jordklotet och att vi har mer mörker än ljus stora delar av vinterperioden så går det alldeles utmärkt att odla inomhus året runt. Med en växtbelysning som tillgodoser växterna ljusbehov så kan du odla egen potatis klar för skörd lagom till nyårsafton eller andra grönsaker, bär eller örter. Våra växtbelysningar ger fullspektrumljus vilket stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning bäst.

Val av växtbelysning

Det beror på VAD du vill odla och VAR du vill odla vilken växtbelysning som är mest lämpad. Om du ska odla i exempelvis köket och inte vill ha ett färgglatt ljus så rekommenderar växtbelysning med vitt ljus. Detta är inte lika effektivt men ger ett trevligare ljus och passar bättre rent estetiskt. Välj den nya förbättrade Growlight DUO SE (den allra senaste och nu ännu mer effektiva odlingsarmaturen med stativ) eller vårt Trolley Kit.

Om ljusskenet inte spelar någon roll och du önskar optimal tillväxt rekommenderar vi växtlampor som innehåller ljus med en kombination av våglängder i blått och rött. Du kan välja mellan växtlampa ODLA, växtarmaturen Growlight Quattro som finns i 2
olika storlekar. Dessa har samma ljussammansättning och kan du hänga upp och därmed flytta/höja allt eftersom grödan under växer (om du odlar grönsaker såsom tomater etc. som växer på höjden).

Med vår växtarmatur Growlight Quattro får du precis de våglängder som behövs för att kunna odla och en växtbelysning som verkligen gör skillnad för dina grödor. Våra produkter håller vad vi lovar, dvs. energisnåla, med lång livslängd och framförallt stimulerar de bättre tillväxt och ger växterna det ljus de behöver!

Growlight Quattro är första hands valet om du vill odla grönsaker m.m. (som växer på höjden) eftersom den går att hänga upp och höjden kan justeras allt eftersom grödan växer under. Den täcker ca 1m3.

Vid chili-odling tycker en del att en blandning av blå/vitt ljus ger bäst resultat för just chili och då väljer man enkelt med hjälp av brytarna på armaturen att stäng av det röda ljuset.

Vill du bara odla enstaka plantor så har vi växtlamporna som heter ODLA. De har vanlig E27-sockel och finns i två olika storlekar, 6W eller 18W. ODLA 6W är lämplig för enstaka planta och täcker ca Ø 26cm. ODLA 18W täcker ca Ø 60cm och är likaså lämplig för mindre plantor.

Growlight Quattro

35W LED Växtarmatur

Denna armatur har en inbyggd drivenhet och 2 meter kabel med vanlig stickpropp för 230V uttag. Den lämpar sig till förodling och täcker då ca 1m2. Med den inbyggda kontrollenheten kan man ändra ljuset till blått/vitt och då lämpar den sig bra till övervintring av plantor och täcker då ca 2m2.

Growlight Quattro 2-line

60W LED Växtarmatur

Detta är en dubbel-armatur. Den går att vinkla så att man får en spridningsvinkel på 180°, alternativt kan man fokusera ljuset så att man får väldigt mycket ljus på en liten yta. Armaturen har en inbyggd drivenhet och 2 meter kabel med vanlig stickpropp för 230V uttag. Den lämpar sig till förodling och täcker då upp till 2m2. Man kan ändra ljuset till blått/vitt och då lämpar den sig bra till övervintring av plantor och täcker då 2-4m2.

Growlight DUO

20W LED Växtarmatur

Grow Light DUO kan användas för uppdrivning av plantor eller som ljustillskott vid förvaring av kryddor eller andra grönbladiga växter. Grow Light DUO levereras med ett enkelt stativ som underlättar placering och upphängning. Armaturens höjd över odlingen justeras enkelt med de medföljande kedjorna.

Trolley Kit

Odlingssystem för odling i flera lager "Multi-Layer", för odling av tex frö och sticklingar i vanliga containervagnar (Danish Trolley) eller i hyllor. Belysningen hängs upp mha medföljande clips i befintlig vagn, alternativt köp till vagn från oss. Trolley Kit består av armaturer och drivenheter. Armaturerna levereras i 2-pack utan drivenhet. Drivenheterna är dimbara och levereras för 1 eller 4 hyllplan.


© 2019 Venso. ALL RIGHTS RESERVED
Utvecklad av Joomlaproffs.se